Laatste nieuws


Het uniform van de secondery school


Dit jaar is de secondery school van de Janetschool van start gegaan. Er zijn 2 nieuwe lokalen en een kantoor gebouwd, een 2e verdieping op het in 2017 opgeleverde gebouw, Er wordt gebouwd onder leiding van Rein, een in Gambia wonende Nederlander. De boel moet nog worden afgewerkt, gepleisterd en raamwerk worden geplaatst, kosten 3000 euro! Het meubilair is opgehaald bij Monique en Marco Bena Brandini , Omdat het verschepen duur is wordt het in gedeeltes verscheept.

/

bouw 2e verdieping

De lokalen zijn bijna af. Wie helpt Janet school aan raamwerken? Voor omgerekend 83,- per raam kan de lasser een stevig traliewerk plaatsen! INGB 80 0006 0304 28 van stichting Building On Education, elke euro is er één!


highschool
Ooit begon de heer Newland een schooltje in een oud gebouwtje waar hij ook in woonde. Drie leerlingen was het aantal, waar hij mee startte. Het aantal vermeerderde snel en groeide uit tot een kleine 400 leerlingen. En nu: zie hier op de foto’s de 8 eerste leerlingen van de highschool die dit schooljaar van start is gegaan! Ik weet zeker dat ook dit zal groeien naar een topschool met veel leerlingen. Dank aan alle donateurs door de jaren heen., we zijn er bijna, ik hoop en bid dat er nog wat geld binnen mag komen om alles netjes af te werken en ramen te plaatsen. Dank aan alle vrijwilligers die mij geholpen hebben bij het opzetten van activiteiten om geld in te zamelen. Tenslotte mijn heel speciale dank aan mevrouw Christina Schaap die de school goed kent en zo’n warm hart toedraagt , dankzij haar steun en de bouwkundige inzet van de heer Rein Lokhorst kunnen we spoedig een flinke groep ‘highschool students’ verwelkomen!

janetschool
Eindelijk weer met eigen ogen zien hoe de school groeit. Blij weer hier te zijn! Janetschool, Bakoteh Gambia.

De school in Bakoteh groeit uit zijn jasje! Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe verdieping. Uw bijdrage is meer dan welkom, het is zwaar voor het schoolhoofd om deze bouw te realiseren. Er is nog 4800 euro nodig om het totale plan te realiseren. De Helderse Stichting Building on Education wil hem daar graag bij steunen. Ons rekeningnummer: NL80 INGB 0006 0304 28 .


En ja hoor, de nieuwe meubeltjes zijn gearriveerd! Janetschool uit Bakoteh bedankt de IKC Driemaster uit Den Helder!


Enkele foto’s genomen door Dhr. Mierop tijdens een rondleiding over het terrein. (2019)

Woning “watchman”, momenteel “bedrijfs” woning voor een leraar science.
Toiletgebouw in spe.
Zodra weer geld beschikbaar is wordt ook dit gebouw afgemaakt en voorzien van sanitair
.
Eindelijk is het nodige toilletgebouw (4 toiletten) gerealiseerd.
Nieuw klaslokaal (2018).
Ivm met uitbereiding van het aantal klassen (nu t/m grade 9, junior secondary school) is in
2018 een klaslokaal bijgebouwd. Helaas is er nog onvoldoende geld voor de ramen en een
deur. Evengoed wordt er al les gegeven.

Ook in Gambia zijn de gevolgen van klimaatverandering merkbaar. De droge periodes worden droger en langer.
Nadat de school meerdere malen per jaar dagen lang zonder water zat,  is in 2018 een 3000 liter watertank gerealiseerd voor de opslag van water. Deze tank dient als buffer om korte periodes zonder leidingwater te kunnen overbruggen. Een onmisbare voorziening voor een school met ruim 300 leerlingen.

En weer vertrekken er straks de nodige hulpgoederen naar Gambia. Met enorme dank aan de fa. Molenaar en Leek die stichting Building On Education zo fantastisch helpt door het beschikbaar stellen van opslag ruimte !


Langzaam aan maar het komt voor elkaar..
NL80INGB0006030428 stichting Building On Education uitbreiding van de gestaag groeiende school in Makeni. Uw donatie is meer dan welkom!


Helaas maar de kringloop gaat sluiten.

Bekijk het volgende filmpje (geluid is vrij zacht!)


November 2018
Onze “eigen kok” André Boumbaly was op bezoek bij de school in Gambia. Voor het eerst kan hij nu met eigen ogen zien waarvoor hij altijd zo hard gewerkt heeft! Trots op André!

andre gambia
andre gambia
Andre Gambia
andre gambia

Graduating day.

Zaterdag 7 juli was een feestelijke dag .

Een grote groep kinderen hadden hun examens met goed gevolg afgelegd. Toppers en trotse ouders op de foto!